İngilizce Kulübü

İngilizce kulübünün amacı; öğrencilerin İngilizceyi sevmelerini, merakla öğrenmelerini sağlamak, araştırmacı, yaratıcı, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesine olanak sağlamaktır. İngilizce kulübü öğrencilerin İngilizceyi rahat bir ortamda kullanabilecekleri ve aynı zamanda eğlence ve katılıma dayalı projeler üretebilecekleri bir ortam sağlayarak , İngilizce dilini sınıf ortamı ve ders kapsamı dışında değerlendirmek ve öğrencilere ingilizce dilini sevdirmektir.

Öğrencilerin İngilizce'yi dinleme, anlama ve konuşabilme yeteneklerini geliştirmek, her ortamda İngilizce'yi rahat ve akıcı bir biçimde kullanabilmelerini sağlayabilmek kulubumuzun amaçlarından biridir.

Kulubümüzde TOEFL çalışmaları da yapılmaktadır. Öğrencilerimizin ABD 'de kullanılan İngilizce seviyesini yakalamaları ve eğitim dili İngilizce olan üniversite kazandıklarında hazırlık sınıfı okumadan birinci sınıftan başlamalarını sağlamaktır.

Kulüpte İngilizce dilini geliştirmenin yanı sıra her hafta düzenlenen etkinlikler vardır. Kulüpte öğrenci ve öğretmenlerin birlikte yaptıkları çalışmalar , izledikleri filmler,oynanan oyunlar İngilizce dilini zevkli bir ortamda yaşatmaya yönelik çalışmalar arasındadır.

Kulüp etkinlikleri arasında;

1-Toefl ve Proficiency sınavına yönelik çalışmaların yapılması
2-Kutlama ve anma günleri ile ilgili şiir ve yazıların yazılması
3-Özel gün ve haftalar sebebi ile hazırlanan şiir , makalelerin panolarda hazırlanması
4-Öğrencilerin yıl boyunca öğrenmiş oldukları bilgi ve becerilerini sergilemesine olanak sağlayan geleneksel English Day programı yer almaktadır.